Happen en Trappen

De Schatkamer van Twente - 50 km.

Boerenmagie, bourgondische gezelligheid en een fotogeniek landschap: ontdek het allemaal in de Schatkamer van Twente.

Schatkamer
We beginnen de dag in Losser, in het hart van wat bekend staat als ‘de Schatkamer van Twente’. Naar eigen zeggen van de Twentenaren wordt de bezoeker hier getrakteerd op ‘de streekeigen bouwstijl, een rijke geschiedenis en tal van andere parels’. Dat belooft wat…

Bourgondisch
In Oldenzaal maken we kennis met een eeuwenoud, gezellig stadje dat omgeven wordt door prachtige natuurgebieden. Bourgondische gezelligheid is hier welbekend, en dat blijkt ook uit het gegeven dat dit een van de meest noordelijke steden is waar je carnaval kunt vieren. Dat geldt overigens ook voor Hengelo, de volgende tussenstop. Met name de Twentse Lichtparade trekt daar ieder jaar vele tienduizenden toeschouwers.

Boerenmagie
Hengelo biedt de bezoeker vele tientallen monumenten, maar ook buiten de stad is het verleden zichtbaar. Al fietsend naar Lonneker ontmoeten we oude vormen van bijgeloof. Aan de gevels van menig boerderij zitten nog versieringen om onheil af te weren. Bovendien zie je bij boerderijen bijna geen eiken- maar wel lindebomen, want dat zijn ‘goede’ bomen. Die staan overigens altijd in even aantallen, want een oneven aantal betekent natuurlijk de goden verzoeken. ‘Boerenmagie’ noemen de Twentenaren dat.

Fotomomentjes
Na Lonneker is het nog maar een klein stukje terug naar Losser. Onderweg trekken stuwwallen, bossen, zandverstuivingen en heidevelden aan het oog voorbij. Vergeet uw camera niet, want fotomomentjes dienen zich hier geregeld aan. ‘Say cheese!’

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij Smit in Losser. Daarna volgt een voorgerecht bij Markant in Oldenzaal, en een soepje bij De Appel in Hengelo. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Sprakel in Lonneker. Bij Marktzicht in Losser wacht u ten slotte het dessert.

Hoe werkt het? 
De kosten bedrag € 38,50 per persoon, te betalen bij uw reservering. Daarbij inbegrepen zijn 5 gangen, een fietskaarthouder en een geplatificeerde routebeschrijvinig. Niet inbegrepen zijn de drankjes: die rekent u ter plekke per restaurant af.

Op de dag zelf kunt u vanaf 10.00 uur 's ochtens starten. In ieder restaurant wordt u verwacht en wordt rekening met uw komst gehouden.

Voor reservering of vragen kunt u mailen naar [email protected]
of telefonisch via 053-5361205.